Édesség, amit nem kell sütni

Csokis túrógolyó

  Csontjaink védelme érdekében a legfontosabb kémiai elem a kalcium, szinte mindennap kell bevinni a szervezetünkbe. De nem elég ha a fogkrémünkben van sem ha a reggeli bögre tejünkben, egyszerűen muszáj kis édes, csokiba mártott túrógombócokat fogyasztani ha lehet nap mint nap! :) Az...

Fügebomba

40 dkg fügét és 10 dkg diót ledarálunk, majd összegyúrjuk egy citrom, vagy narancs levével és megfelelő mennyiségű cukorral. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatjuk.

Meggyes csokoládébomba

15 dkg csokoládéport (ha kakaóval készítjük, 30 dkg-ot használjunk belőle) 15 dkg cukorral, 15 dkg őrölt dióval, egy tojássárgájával, egy pohárka rummal és 5 dkg vajjal dolgozunk össze. Nedves tenyérre kis golyókat formálunk belőle és közepébe egy-egy rumos meggyet teszünk. A gombócokat csokoládé...

Csokoládébomba

2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverünk, majd 7 dkg vajat, 2 ek. kakaót, 5 dkg keserű reszelt csokoládét adunk hozzá és kifagyasztjuk. Utána a masszából nedves tenyérrel golyókat formálunk és minden golyó közepébe egy szem rumos meggyet teszünk. Őrölt dióban, vagy mogyoróban forgatjuk...

Hamis narancsbomba

50 dkg finomra reszelt sárgarépát, egy egész citrom levét, 20 dkg cukrot, reszelt citromhéjat és egy pohár vizet folytonosan keverve addig főzünk, míg megpuhul és sima massza nem lesz belőle. Utána kihűtjük, golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva minyonpapírra tálaljuk.

Rumos dióbomba

10 dkg őrölt diót, 10 dkg egészen finomra darált kekszet, 10 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 4 ek. forró tejet, 1-2 kávéskanál rumot -aszerint, hogy rumosabban vagy kevésbé erősen szeretjük- összegyúrunk. Ezt csak egy félóra hosszat kell érlelni, utána nedves kézzel golyókat formálunk belőle és...

Marcipánburgonya

16 dkg főtt, áttört burgonyát 16 dkg lehántolt és finomra őrölt mandulát, 1 mokkáskanál mandula aromát, 20 dkg cukrot, egy kemény habbá vert tojás fehérjét és egy pohárka rumot összekeverünk. Kis burgonyaformákat gyúrunk belőle. Kakaóporban meghempergetjük, majd minyonpapírra tálaljuk.

Hideg ördögpirula

14 dkg hámozott őrölt mandulát 14 dkg porcukorral és egy egész tojással alaposan összedolgozunk, utána nedves tenyérrel golyókat formálunk belőle. Egy egész napig száradni hagyjuk. Fogvájóra tűzve csokoládéöntetben megforgatjuk és durvára reszelt csokoládéba, vagy csokoládégrízbe mártjuk.

Hamis marcipángolyó

20 dkg nyers búzadarát 10 dkg cukorral, 5 dkg vajjal, 4 ek. forró tejjel és 1 kávéskanál zöld keserűmandula-aromával vegyítünk össze. Ezt a masszát 12 órán át állni hagyjuk, a dara ez idő alatt megdagad és beérik. Majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, kakaóba hempergetjük és minyonpapírra...