Grillsütők
Faszenes grill
A gömbölyű grillező titka speciálisan kialakított formájában rejlik. Alján apró lyukak vannak, ez biztosítja a friss levegő beáramlását, így a parázs megfelelő mennyiségű oxigént kap. Minthogy teteje van, a felszálló forró levegő az étel körül kering, így az...
Direkt grillezés faszenes grillben
A direkt eljárás a 25 percnél rövidebb elkészítési időt igénylő fogások esetén alkalmazható, pl. ha sertés - vagy marhahússzeletet, rablóhúst, sült kolbászt vagy zöldségeket kívánunk sütni.
Készítsuk elő a grillezőt osszuk el a faszenet egyenletes rétegben a grillező...
Indirekt grillezés faszenes grillben
Ez a párolási - sütési eljárás nagyobb darab húsok (pl.: karaj egyben), egész szárnyasok elkészítésére alkalmas.
Az indirekt grillezés csak fedéllel ellátott gömbölyű grillezőben oldható meg. Készítsük elő a készüléket. A direkt eljárástól eltérően ebben az esetben...
Gázgrill
Előnye a faszenes grillezővel egyszerű kezelési módja,tisztasága és a gyors üzembe helyezés.
A gázpalack csatlakoztatása után kezelése ugyanolyan egyszerű, mint egy konyhai tűzhelyé. Mindössze 10 percre van szükség ahhoz, hogy elkezdhessük a grillezést. A...
Direkt grillezés gázgrillben
A direkt eljárás a 25 percnél rövidebb elkészítési időt igénylő fogások esetében alkalmazható, pl.: ha sertés- vagy marhahússzeletet, rablóhúst, sült kolbászt vagy zöldségeket kívánunk sütni.
Direkt eljárásnál az étel a hőforrás felett sül meg saját zsírjában, szaftosan, de...
Indirekt grillezés gázgrillben
Az indirekt eljárás nagyobb darab húsok, pl.: egybesültek, szárnyasok vadhúsok, illetve magas zsírtartalmú ételek pl.: kolbászfélék, kacsa elkészítésére alkalmas. Ez utóbbiak esetében célszerű grillezendő húst, szárnyast alumínium tálcán vagy tepsiben grillezni. Az edénybe...