Alaplevek
Csontalaplé (bouillon)
	 Javasolt anyaghányad:
	 - Sertés vagy borjúcsont  0,40 kg            
	 - Sárgarépa                    0,25 kg
	 - Petrezselyemgyökér     0,20 kg        ...
                          
                                 
      Szárnyasalaplé (fond de volaille)
	 Ajánlott anyaghányad:
	- szárnyascsont, aprólék    40dkg
	- petrezselyemgyökér        15 dkg
	- sárgarépa                       20 dkg
	- zellergumó              ...
                          
                                 
      Halalaplé (fond de poisson)
	  Ajánlott anyaghányad:
	- halcsont, halfej            60dkg
	- só                              4 dkg
	- folyadék m.                ...
                          
                                 
      Barna alaplé (fond brun)
	 Ajánlott anyaghányad:
	- borjú v. sertéscsont    50 dkg
	- petrezselyemgyökér   15 dkg
	- cukor                         5 dkg
	- só                      ...
                          
                                 
      