Íz- és zamatkivonatok

Húskivonat (demi glace)

 Ajánlott anyaghányad: - alaplé    1,00 l  A húskivonatot úgy kapjuk, hogy az alaplevet vagy rövid levet méz sűrűségűre befőzünk.   A kivonatok az alaplevek adta változatokban készülhetnek. Hónapokig tárolhatók hűtőben, porcelántégelybe öntve. Felhasználáskor a...

Gombakivonat (essence de champignon)

 Ajánlott anyaghányad: - gomba    30dkg - alaplé 6 dl  A szeletelt gombaszárat az étel jellegének megfelelő alaplében lassan rövidre bepároljuk. Leszűrjük, és felhasználjuk.

Fűszerkivonat (fumets essence)

 Ajánlott anyaghányad: - fehérbor        1,5 dl - tárkonyecet   0,5 dl - vöröshagyma    5 dkg - babérlevél         1 db - egész bors       0,5 dkg - javasolt foly. menny.  1,5 dl    A...