Bárány és ürühúsételek
Erdélyi berbécstokány
1 kg juhhús faggyúját, csontját leszedjük, a húst kisebb kockákra vágjuk és lobogó, sós, enyhén ecetes vízzel leforrázzuk. Két púpozott ek. zsírt felforrósítunk, a húsokat megpörköljük benne, sóval, borssal ízesítjük, majd kis vízzel feleresztve, félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadunk 3-4...
Natúr bárány paradicsommal
60 dkg báránycombot felszeletelünk, klopfolunk, sózunk, és lisztbe forgatva kevés olajon pirosra sütjük. Ha megpirult kivesszük az olajból majd lisztet szórunk a serpenyőbe és megpirítjuk, majd paradicsomlevet öntünk hozzá, elkeverjük és a hússal együtt összeforraljuk. Hasábburgonyával, pürével...
Bárányhús
A bárányhúsa
(közvetlen a vágás után a legjobb) ízletes, értékes, magas tápértékű könnyen...
Az ürühús
Ivartalanított állat, hússzíne sötétkékes, rostosabb jellegzetes szagú és színű, húsa...