Bárány és ürühúsételek

Erdélyi berbécstokány

 1 kg juhhús faggyúját, csontját leszedjük, a húst kisebb kockákra vágjuk és lobogó, sós, enyhén ecetes vízzel leforrázzuk. Két púpozott ek. zsírt felforrósítunk, a húsokat megpörköljük benne, sóval, borssal ízesítjük, majd kis vízzel feleresztve, félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadunk 3-4...

Natúr bárány paradicsommal

60 dkg báránycombot felszeletelünk, klopfolunk, sózunk, és lisztbe forgatva kevés olajon pirosra sütjük. Ha megpirult kivesszük az olajból majd lisztet szórunk a serpenyőbe és megpirítjuk, majd paradicsomlevet öntünk hozzá, elkeverjük és a hússal együtt összeforraljuk. Hasábburgonyával, pürével...

Bárányhús

A bárányhúsa

    (közvetlen a vágás után a legjobb) ízletes, értékes, magas tápértékű könnyen...

Az ürühús

  Ivartalanított állat, hússzíne sötétkékes, rostosabb jellegzetes szagú és színű, húsa...