Marhahúsételek
Töltött borjútekercs
0.5 kg borjúcombot felszeletelünk, kiklopfolunk és sózunk. Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk és néhány perc alatt a hagymával együtt a hússzeleteket is elősütjük.
A töltelékhez felkarikázunk 5-6 dkg kolbászt, de csak vékonyan, apró kockákra vágunk egy kemény...
Vajban sült borjúszelet
60 dkg borjúcombot megmosunk, felitatunk, vékony szeletekre vágunk és kiverjük. Ezután a szeletek mindkét oldalát kissé megsózzuk, és 10 dkg forró vajban kisütjük. Amikor kisül , a levét 1.5 dl tejföllel feleresztjük és egy kicsit ebben a tejfölös lében pároljuk a hússzeleteket. Burgonyapürével...
Gombapép a bélszínhez
Annyi gombát használjunk, amennyi felszeletelve befedi a bélszínt.
A megmosott gombát, leszárítjuk, felszeleteljük. Egy finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a levéből kinyomkodott gombát, lassan együtt pirítjuk,. Sózzuk, borsozzuk majd hozzárakjuk a...
Pecsenyelé a bélszínhez
A bélszín sütéséhez felhasznált zsiradékból készítjük. A zsiradékot felmelegítjük, elpárologtatjuk belőle a levet, zsírjára sütjük, ha serceg az olaj akkor hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyakori kevergetéssel rozsdabarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet. Felöntjük hideg vízzel és habverővel...
Angolos bélszín (rare)
Hozzávalók:
- 80 dkg bélszín java
- só
- 1 dl étolaj
Elkészítés:
Az előre érlelt, bepácolt bélszínt ( a bélszín pácolásáról is olvashattok az oldalon ) lecsöpögtetjük és letöröljük róla az olajat. A 16-18 dkg-os szték mindkét oldalát sózzuk.. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát...
A bélszín előkészítése
A bélszín pácolása
A bélszín felületén található vékony hártyaréteget és a faggyút, valamint a egyenletlen...
A marha és borjúhús
A fiatal, jól táplált marha húsának rostozata finomabb, könnyebben emészthető, míg az...