Marhahúsételek

Töltött borjútekercs

 0.5 kg borjúcombot felszeletelünk, kiklopfolunk és sózunk. Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk és néhány perc alatt a hagymával együtt a hússzeleteket is elősütjük.  A töltelékhez felkarikázunk 5-6 dkg kolbászt, de csak vékonyan, apró kockákra vágunk egy kemény...

Vajban sült borjúszelet

60 dkg borjúcombot megmosunk, felitatunk, vékony szeletekre vágunk és kiverjük. Ezután a szeletek mindkét oldalát kissé megsózzuk, és 10 dkg forró vajban kisütjük. Amikor kisül , a levét 1.5 dl tejföllel feleresztjük és egy kicsit ebben a tejfölös lében pároljuk a hússzeleteket. Burgonyapürével...

Gombapép a bélszínhez

Annyi gombát használjunk, amennyi felszeletelve befedi a bélszínt.  A megmosott gombát, leszárítjuk, felszeleteljük. Egy finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a levéből kinyomkodott gombát, lassan együtt pirítjuk,. Sózzuk, borsozzuk majd hozzárakjuk a...

Pecsenyelé a bélszínhez

 A bélszín sütéséhez felhasznált zsiradékból készítjük. A zsiradékot felmelegítjük, elpárologtatjuk belőle a levet, zsírjára sütjük, ha serceg az olaj akkor hozzáadjuk a paradicsompürét. Gyakori kevergetéssel rozsdabarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet. Felöntjük hideg vízzel és habverővel...

Angolos bélszín (rare)

Hozzávalók: - 80 dkg bélszín java - só - 1 dl étolaj Elkészítés: Az előre érlelt, bepácolt bélszínt ( a bélszín pácolásáról is olvashattok az oldalon ) lecsöpögtetjük és letöröljük róla az olajat. A 16-18 dkg-os szték mindkét oldalát sózzuk.. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát...

A bélszín előkészítése

A bélszín pácolása

A bélszín felületén található vékony hártyaréteget és a faggyút, valamint a egyenletlen...

A marha és borjúhús

  A fiatal, jól táplált marha húsának rostozata finomabb, könnyebben emészthető, míg az...
Készíts ingyenes honlapot Webnode