Grill pác zöldségekhez

Csípős pác

– 2/3 csésze fehér borecet, ½ csésze szójaszósz, 2ek reszelt gyömbér, 2ek olívaolaj, 2ek szezámolaj, 2gz fokhagyma (préselt), 2tk Tabasco

Bazsalikomos pác

 – ¼ csésze bazsalikomecet, 2ek méz, 1ek olívaolaj,  2gz fokhagyma (préselve)

Joghurtos pác

1.d dl joghurt, 4ek mangó chutney (mangós fűszeres lekvár), 1tk fokhagyma (préselt), 1ek citrom leve

Grillezett zöldségek

Mi férfiak nem nagyon favorizáljuk ezeket a zöldségeket, inkább húst hússal, bevallom én sem, de azért leírok néhány alap dolgot mire is figyeljünk oda!

A zöldségeket általában natúron grillezzük de pácolhatjuk is őket, ne vigyük túlzásba mert az alap ízt úgy is a faszén adja meg nekik.

A zöldségeket nem érdemes 30 percnél tovább pácolni, sőt sokszor elég sütés előtt megkenni őket és sütés közben még pár réteget felvinni rájuk.

Vigyázzunk a zöldfűszerekkel mert hamar megéghetnek, miközben a haverokkal sörözünk és ez kellemetlenné teszi a zöldség ízét.

A sütés végén, tálaláskor öntettel gazdagíthatjuk az ízvilágát.