Szószok

Pesto di erbe aromatiche

  Hozzávalók:  - 4 dkg bazsalikom (friss)  - 1 szál rozmaring  - 4 dkg aprított petrezselyemzöld  - 3 dkg pritaminpaprika (sárga)  - 1/2 pohár extra szűz olíva olaj  - 1 gerezd fokhagyma  - 2 dkg fenyőmag (vagy dió)  - 2 dkg...

Citromos-kakukkfüves pesto

Hozzávalók: - 1 csokor petrezselyemzöld -3 ek. dió - 1 ek szárított kakukkfű - 1 ek. reszelt citromhéj - 1 ek. citromlé - 1 dl olívaolaj (extra szűz) - só, bors Elkészítés: A petrezselyem leveleket tépkedjük le tegyük aprítógépbe és a többi hozzávalókkal együtt aprítsuk addig...

Korianderes pesto

Hozzávalók: - 10 szál koriander - 2-3 gerezd fokhagyma - 4-5 ek. parmezán - 1.5 dl olívaolaj (extra szűz) - só Elkészítés: A koriandert mosás után aprítógépbe felaprítjuk. Majd adjuk hozzá a többi hozzávalót de az olajat csak csepegtessük közben.

Bazsalikomos pesto

 Pestonak hívjuk a különféle fűszerezésű szószokat. Az itt leírt pesto egy Genovai bazsalikom mártás. Aki szereti a bazsalikomot annak ez is ízleni fog, bár az illatában erősen a fenyőillat érezhető. Hozzávalók: - 2 csokor bazsalikom (friss) - 4 gerezd fokhagyma - 5 dkg...

Salsa szósz

 A nevét tekintve szószt jelent, a mexikói konyha alapételeként is hívják de használható salátaként, köretként, szendvics töltelékként is és tésztára.  Hozzávalók: - 3 paradicsom - fél vöröshagyma - fél csésze koriander - 2 chili - 1 lime leve - só,...

Eredeti bolognai szósz (ragu alla bolognesse)

  A legtöbb háztartásban készítik, és szinte minden étterem étlapján szerepel. De soknak köze sincs az eredetihez. Például az eredetiben arányait tekintve kevés a paradicsom. Az ízét inkább a szalonna és a húsok adják, són és borson kívül semmilyen fűszer nincs benne, viszont van benne...