Sertéshúsételek
Ropogós sertésborda köményes kelkáposztával
Tojással töltött borda, fokhagymás tésztában sült zöldkörettel
Brassói aprópecsenye
Borzas szelet
A sertéshús
Mi, magyarok különlegesen kedveljük a sertéshúst, de az elkészítési módok meglehetősen egyhangúak. Pörkölt, egybesült, bécsi vagy párizsi bundában készült szelet készül a leggyakrabban. Pedig gazdag választéka van a sertéshúsból készíthető ételeknek.
Azt mondják a sertés legértékesebb része a karaj,( bár én személy szerint a tarjára szavazok) :). Gyorsan sül, és az íze kiváló. A szűzpecsenye a marhabélszínnek felel meg. Még a bélszínnél is gyorsabban készíthetjük el. Az egybesültekhez használjunk kuktát, mert hamarabb megpárolódik benne. Egybesülthöz a comb és a karaj is kiváló.