Sertéshúsételek

Ropogós sertésborda köményes kelkáposztával

  Hozzávalók: - 1 szelet csontos borda (hosszúkaraj) - fokhagyma - só - olaj - kelkáposzta (2 levél) - szalonna ( 1 szelet) -  3 ek. tejföl - 0.5 dl tej - kömény - olívaolaj Elkészítés: A csontos karaj szeletet megmossuk, leszárítjuk, majd gyengén megklopfoljuk...

Tojással töltött borda, fokhagymás tésztában sült zöldkörettel

  Hozzávalók: - 1 szelet csont nélküli sertésborda (karaj) - 2  tojás - mustár - 2 kelkáposztalevél - zöldség mix (mirelit) - olívaolaj - étolaj - só - 3 ek. liszt - fokhagyma Elkészítés: A csontozott bordát megmossuk, leszárítjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és az...

Brassói aprópecsenye

  Hozzávalók: - 60 dkg. sertéscomb vagy lapocka - 1 kg krumpli - 20 dkg vöröshagyma - 10 dkg szalonna  - 5 gerezd fokhagyma - majoránna - só - bors  Elkészítés: A krumpliakt megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk és olajban aranybarnára sütjük, félrerakjuk. A...

Borzas szelet

Hozzávalók: 4 szelet sertéshús  3 szem burgonya  10 dkg liszt  2 tojás  2 dl tejföl  10 dkg reszelt sajt  só  törött bors  2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A burgonyát lereszeljük szálasra.A tojással,sóval,borssal, zúzott fokhagymával,liszttel...

A sertéshús

Mi, magyarok különlegesen kedveljük a sertéshúst, de az elkészítési módok meglehetősen egyhangúak. Pörkölt, egybesült, bécsi vagy párizsi bundában készült szelet készül a leggyakrabban. Pedig gazdag választéka van a sertéshúsból készíthető ételeknek.

Azt mondják a sertés legértékesebb része a karaj,( bár én személy szerint a tarjára szavazok) :). Gyorsan sül, és az íze kiváló. A szűzpecsenye a marhabélszínnek felel meg. Még a bélszínnél is gyorsabban készíthetjük el. Az egybesültekhez használjunk kuktát, mert hamarabb megpárolódik benne. Egybesülthöz a comb és a karaj is kiváló. 

 

Készíts ingyenes honlapot Webnode