Híg levesek
Mészáros leves
Hozzávalók:
- 1 kg sertés fehér csont
- 30 dkg darált lapocka
- 2 répa
- 2 petrezselyem
- 2 zellerlevél
- 10 dkg házi tarhonya vagy reszelt tészta
- 1 zöldségleves kocka
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A csontot feltesszük főni kb. 3l vízbe. Bő...
Erőleves (consommé)
Ha valaki erőlevesre vágyik ebédre az vagy menjen étterembe, vagy keljen fel korán :)
Ajánlott anyaghányad (10 személyre):
A csontléhez:
- marhacsont 25 dkg
- sárgarépa 30 dkg...
Csontleves (soupe des os)
Ajánlott anyaghányad (10 személyre):
- marhacsont 1.50 kg
- a többi megegyezik a húslevesnél leírtakkal
Elkészítés:
A nagyobb marhacsontokat csontfűrésszel feldaraboljuk. A csontokat hideg vízzel lemossuk, leforrázzuk és újra megmossuk. A csontleves főzését is hideg vízben...
Húsleves (Bouillon)
Ajánlott anyaghányad (10 személyre):
- marhahús 1.4 kg
- marhacsont 0.5 kg
- sárgarépa 30 dkg
- petrezselyemgyökér 20 dkg
- zellergumó 15 dkg
- karalábé ...