Híg levesek

Mészáros leves

  Hozzávalók: - 1 kg sertés fehér csont - 30 dkg darált lapocka - 2 répa - 2 petrezselyem - 2 zellerlevél - 10 dkg házi tarhonya vagy reszelt tészta - 1 zöldségleves kocka - só - bors - pirospaprika   Elkészítés: A csontot feltesszük főni kb. 3l vízbe. Bő...

Erőleves (consommé)

 Ha valaki erőlevesre vágyik ebédre az vagy menjen étterembe, vagy keljen fel korán :) Ajánlott anyaghányad (10 személyre): A csontléhez: - marhacsont              25 dkg - sárgarépa                30 dkg...

Csontleves (soupe des os)

Ajánlott anyaghányad (10 személyre): - marhacsont 1.50 kg - a többi megegyezik a húslevesnél leírtakkal   Elkészítés: A nagyobb marhacsontokat csontfűrésszel feldaraboljuk. A csontokat hideg vízzel lemossuk, leforrázzuk és újra megmossuk. A csontleves főzését is hideg vízben...

Húsleves (Bouillon)

Ajánlott anyaghányad (10 személyre): - marhahús       1.4 kg - marhacsont     0.5 kg - sárgarépa        30 dkg - petrezselyemgyökér     20 dkg - zellergumó       15 dkg - karalábé          ...